الوضع الليلي
0
Capybara
1:9:31 2023-09-07 4443

You thought the beaver was a rodent of unusual size? The capybara is twice that big—the biggest rodent on Earth. These impressive semi-aquatic mammals are found throughout much of northern and central South America, though a small invasive population has been seen in Florida. They’re closely related to guinea pigs and rock cavies, and more distantly related to chinchillas and agouti.

Like beavers, capybaras are strong swimmers. Their pig-shaped bodies are adapted for life in bodies of water found in forests, seasonally flooded savannas, and wetlands. Their toes are partially webbed for paddling around, and their reddish to dark brown fur is long and brittle—perfect for drying out quickly on land. Small eyes, noses, and hairless ears are located high on their heads so that their faces remain exposed and alert when most of their body is submerged.

Being alert is important when you’re often dinner for jaguars, pumas, and, in the water, caimans. Capybara young have even more to worry about—they are a favorite snack food of snakes like the boa constrictor, crab-eating foxes, small cats, and birds of prey like the caracara and black vulture.

Along with the seasons, the presence of predators affects what time of day capybaras are active—which may be day or night, and is often at dawn and dusk.

Unusual diet

Like other rodents, capybaras’ teeth grow continuously, and they wear them down by grazing on aquatic plants, grasses, and other plentiful plants.

They also eat their own feces in the morning. That’s when their poo is protein rich from the high number of microbes digesting the previous day’s meals. Because the grasses they eat are so hard to digest, eating their waste essentially allows them to digest it twice.

Breeding and population

Capybaras don’t mind being alone, but they also live in groups of up to 40. Their breeding season varies throughout the year depending on what habitat they live in and the availability of mates. Females usually have one litter of four to five young per year.

Though considered to have a stable population overall, in some areas capybaras are severely threatened by people who hunt them for their skin, and some local populations have been wiped out.

 

Reality Of Islam

The Event of Closing the Doors

1:2:14   2026-10-13  

The Event of Mubahala

3:12:1   2026-10-11  

Proclamation of Surah al-Barāa

12:16:26   2026-10-05  

HadIth al-Manzila

1:15:53   2026-10-01  

MOST VIEWS

Importance of Media

9:3:43   2018-11-05

Illuminations

bahlool & the khalifa`s food

8:19:41   2018-06-21

friendship

2:13:43   2022-05-27

pure nature

7:34:7   2023-02-28

strong personality

10:43:56   2022-06-22

education importance

7:26:19   2022-04-08

apologize when you are wrong

7:6:7   2022-03-21



IMmORTAL Words
LATEST Unstable Blood Pressure Linked to Higher Risk of Death and Stroke NASAs SpaceX Crew 12 Splashes Down After 237 Days and 100 million Miles in Orbit Something Strange Is Happening Beneath Masaya Volcano in Nicaragua The Event of Closing the Doors No one other than you shall perform my ritual washing and shrouding The Integrated Personality Sleeping Less Than 5 Hours Was Linked to Higher Risk of 37 Diseases Scientists Uncover Two Hidden Forms of Disorder in Next-Generation Semiconductors A Giant Insect on the Brink of Extinction Is Making an Extraordinary Comeback The Event of Mubahala Preparing the Prophet (PBUH) for Burial and His Burial Paternal Friendship: The Key to Influencing Adolescents